Categorieën
ICT Onderhoud Website Wordpress

WordPress update, doen!

WordPress adviseert regelmatig een update op je website uit te voeren. Waarom zou je dat willen doen?

Een veiliger website

WordPress is een open source Content Management Systeem. Nieuwe updates komen beschikbaar om de de zwaktes ontstaan in de veiligheid van jouw website te herstellen. Updates maken je website veiliger. Zo doende is het van belang updates te laten uitvoeren. Veilige websites worden beter gerankt door Google.

Beter gevonden

Websites die snel laden hebben de voor keur voor gebruiker. Snelheid draagt, naast inhoud, bij aan de klantbeleving en zorgt ervoor dat gebruikers je website vaker en langer bezoeken.

Plug-ins

WordPress maakt gebruik van plug ins om functionaliteit toe te voegen. Een update van WordPress kan ervoor zorgen dat één of meer plug ins niet meer naar behoren werkt. Een ontwikkelaar van een goede plug in houdt die ontwikkelingen bij en zorgt voor een up to date plug-in. Naast het updaten van WordPress is het van belang ook de geïnstalleerde plug-ins te updaten wanneer die beschikbaar is..

Meer mogelijkheden

Bij een update van WordPress of een plug-in kunnen er extra mogelijkheden beschikbaar komen. Functionaliteit die veel (aan)gevraagd wordt, kan door de ontwikkelaars toegevoegd worden. Wellicht is deze ook handig voor jouw website.

WordPress update, doen?

Je hebt een mooie website, waar je trots op bent, die goed bezocht wordt. Als je veiligheid van je website hoog in het vaandel hebt, wilt dat je website beter gevonden (gerankt) wordt, nieuwe functionaliteit handig kan zijn en klantbeleving belangrijk vindt, zeg ik: “WordPress update, vooral doen!“.

Voor het onderhoud van je website kun je terecht bij Hofko.